Friday, August 21, 2009

Man född som kvinna bör komma ut, eller hur QX.se?

Löperskan Caster Semenya från Sydafrika är helt klart en man. Inte hans fel att han fötts i en kvinnokropp, eller hur svenska hbt-rörelsen?
Eller hur svenska RFSU?

Självklart bör vår svenska linje vara att han skulle göra bäst i att komma ut som man, den man han är, och satsa på att byta kön, och absolut inte förnedras genom att tvingas tävla med kvinnor, eller hur svenska homoaktivister? Ni som vanligtvis förespråkar könsbyte för alla som fötts i "fel kön". Kanske inte könsbyte, så i alla fall att komma ut - erkänna för sig själv och sin omgivning att man är... ja, man, i det här fallet.

Så varför håller QX.se, RFSL, RFSU och alla Sveriges vanligtvis så frispråkiga homo- och transaktivister så påfallande tyst i det här fallet? Tack Linda för att du uppmärksammat denna underliga tystnad.
Var är ni allihopa när en stackars människa behöver er?

Kan förklaringen till tystnaden dölja sig i detta? Tack Andreas för intressanta tankar kring problemet.

Överhuvudtaget intressant vilka (kommersiella) (och/eller politiska) intressen som styr vad homorörelsen skriver från fall till fall. Vi minns fallet med "Thomas", hon som skurit bort sina bröst och käkat hormoner för att likna en man men låtit bli att ta bort äggstockarna vilket ledde till att hon till slut blev gravid och födde två barn. I det fallet kallades hon "han" överallt i svenska media. Måste Caster Semenya nu kapa av sina bröst, sätta på en attrapp till penis och fullproppa sig med testosteronhormoner för att kallas "man"? Räcker det inte med att ha en mans fysik och röst och utseende?
Aha, och varför inte, RFSU?

Fallet visar klart och tydligt att de gällande definitionerna på transpersonlighet inte duger.
Dags att gå 40 år tillbaka i tiden och kolla om inte man då valde att gå åt fel håll?

1 comment:

Salomo said...

Vasst. Rakt i ögat. Du överträffar Dig själv, Annika.
Keep up det goda arbetet!