Thursday, October 7, 2010

Problemet är varken SD eller hyckleriet

Så här skriver Angela Renholm på Svart och Vitt:

En intagen på anstalt arbetar i verkstad 8 timmar om dagen och får 10 kronor i timmen (källa: Kriminalvården) för samma jobb som en "vanlig" arbetare erhåller 150 för. Har en intagen inte lika värde som människa?
Ett par där bägge har Downs syndrom får enligt lag inte adoptera barn. Är de mindre värda som människor?
Raul Wallenberg hyllas stort världen över för att han smugglat judiska flyktingar ur Ungern. Amir Heidari som smugglar flyktingar ur Iran får fängelsestraff i Sverige. I princip samma gärning/hjältedåd, men vårt samhälle bedömer dem diametralt olika. Är detta ett uttryck för människors lika värde?
Människor har inte alls lika värde i Sverige.
Det är bara ett slagord som används i populistisk propaganda och som bara naiva fortfarande kan tro på.
Sverigedemokraterna tågade ur ut Storkyrkan i protest mot vårt samhälles dubbelmoral och skenande hyckleri. Tro vad ni vill om SD:s politik, men i det här fallet gjorde de rätt.

Håller vi med?
Varför inte, men problemet är inte SD. Problemet är att vi låter sverigedemokraterna ständigt finnas på framkanten vad gäller kampen om ett och annat i samhället. Varför tillåts de ta upp sådant som andra partier kunnat ta upp när som helst?
Jag kan slå vad att SD kommer att få över 10% i nästa val.

1 comment:

TF said...

Du har helt rätt. Fast det beror också på hur SD hanterar propagandan mot dem. Just nu hanterar de knappt alls - partiorganet SD-Kuriren har legat nere sen en vecka före valet.

När de tågat ut ur Storkyrkan borde de ju också försöka tala om varför de tyckte att det var bra att göra det.